Manastirea Vladiceni isi sarbatoreste hramul


Sf. Apostol si Evanghelist Ioan este patronul spiritual al bisericii Manastirii Vladiceni, judetul Iasi. Actuala biserica a fost ridicata intre anii 1994-1999 pe locul uneia mai vechi, zidite in anul 1910, de cativa calugari atoniti. Mai multe detalii despre aceasta manastire ne-a oferit staretul Manastirii Vladiceni, parintele protosinghel Meletie: 'Manastirea Vladiceni a fost fondata de cativa calugari, nu departe de Poiana Vladiceni. In anul 1989, asezarea monahala a fost distrusa in intregime in urma exploziei depozitului de munitie din apropiere.

Incepand cu anul 1994, cu binecuvantarea IPS Mitropolit Daniel a fost reinviata viata monahala prin construirea unui paraclis cu hramul 'Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul', apoi biserica manastirii cu hramul 'Sf. Ioan Teologul'. A fost sfintita in anul 1999, iar apoi s-au construit anexele gospodaresti si corpul de chilii'.

Parintele staret Meletie ne-a spus si cum a fost sarbatorit astazi hramul la Manastirea Vladiceni: 'Astazi, de hramul bisericii, au participat 7 clerici de la manastirile din jurul Iasului, insa credinciosii au fost putini pentru ca este zi de lucru. Cuvantul de invatatura l-a tinut parintele de la parohia Buhalnita, judetul Neamt, si ne-am rugat la Sf. Ioan Teologul ca sa mijloceasca pentru noi inaintea Domnului nostru Iisus Hristos pentru a ne ierta pacatele, sa ne daruiasca sanatate si toate cele de trebuinta'.

.

09 Mai 2006

Vizualizari: 2005

Voteaza:

Manastirea Vladiceni isi sarbatoreste hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE