Postul, Spovedania si Impartasania, teme de discutie la sedintele preotesti

Preotii din Protopopiatul Botosani s-au reunit ieri in conferinta lunara. Parintele Marcel Popa de la parohia Rachiti a vorbit despre „Impartasirea credinciosilor la fiecare Sfanta Liturghie“. „Tema a fost aleasa pentru ca, deocamdata, nu sunt foarte multi credinciosi care se impartasesc la fiecare Sfanta Liturghie pe care preotul lor paroh o oficiaza. Dorim sa aratam credinciosilor de ce este nevoie sa se impartaseasca si ca au sansa unirii cu Mantuitorul Hristos. Este important ca preotii sa invete sa faca acest lucru in parohii“, a declarat pr. Lucian Leonte, protoiereul Protopopiatului Botosani.

La sediul Protopopiatului Harlau a avut loc ieri intrunirea lunara cu preotii. Dupa cum ne-a relatat pr. Nicolae Craciun, protoiereul Protopopiatului Harlau, parintii parohi au fost indemnati sa intreprinda Programul catehetic „Hristos impartasit copiilor“ si sa intensifice programul liturgic in perioada Postului Mare. La final au fost citite mai multe dispozitii si informari venite de la Centrul Eparhial Iasi.

Ieri a fost sedinta si in Protopopiatul Dorohoi. Parintele Marius Onofrei de la parohia Strahova a sustinut referatul cu titlul „Postul adevarat si postul falsificat“. „Tema a fost aleasa pentru a reinnoi in sufletele preotilor invataturile care vizeaza postul adevarat, in contradictie cu tot ceea ce in ultima vreme a aparut pe piata. S-a evidentiat faptul ca postul nu trebuie sa fie doar unul alimentar, ci, in primul rand, unul spiritual“, ne-a relatat pr. Stelian Ciurciun, protoiereul Protopopiatului Dorohoi, care a mai adaugat faptul ca s-au dat si cateva indrumari preotilor, dupa slujba arhiereasca de la biserica parohiei Bucecea, oficiata in a patra duminica din Postul Mare.

Conferinta preotilor din Protopopiatul Vaslui s-a desfasurat ieri sub presedintia parintelui Melinte Isidor, consilier administrativ al Centrului Eparhial Husi. Referatul cu tema „Taina Marturisirii si necesitatea marturisirii preotului“ a fost sustinut de pr. Adrian Chirvasa, de parohia „Sf. Apostoli“ 1.

Sute de credinciosi au participat in urma cu doua zile la slujba Sfantului Maslu si a Aghezmei mici care au avut loc in Biserica „Sf. Ap. Petru si Pavel“ din parohia Hangu, Protopopiatul Ceahlau. La final, pr. paroh Ioan Simiras a amintit faptul ca rugaciunea care a avut loc in biserica in care slujeste a fost prilejuita de intrunirea Cercului pastoral misionar nr. 1 al Protopopiatului Ceahlau. „Randuiala acestor intruniri este ca mai intai sa oficiem o sfanta slujba si apoi sa se dezbata o anumita tema“, a spus pr. paroh Ioan Simiras. A urmat prezentarea temei „Necesitatea si importanta Sfintei Impartasanii in viata crestinilor“, sustinuta de pr. Gheorghe Avarvarei de la parohia Chiriteni, care a facut mai intai o introducere in care a vorbit despre perioada Postului Mare, „vremea cea mai prielnica pentru crestini sa se apropie mai mult de Dumnezeu prin infranare, post, rugaciune, milostenie, Spovedanie si Impartasanie“.

Sursa:mmb.ro

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 3118

Voteaza:

Postul, Spovedania si Impartasania, teme de discutie la sedintele preotesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE