Prima operatie oftalmologica la Spitalul 'Providenta'

Compartimentul de Oftalmologie al Spitalului 'Providenta' din Iasi a fost inagurat joi-dimineata prin realizarea primei operatii de catre dr. Georgeta Macovei, medic primar oftalmolog al spitalului. Stratonia Iacob, pacienta care s-a operat ieri, a avut depozite in cantusul intern al ochiului. 'Nici un medic nu mi-a recomandat sa fac aceasta operatie, desi am probleme de cinci ani cu xantelasmele. Am avut incredere deplina in doamna doctor Georgeta Macovei, care mi-a spus ca pot scapa de xantelasme prin operatie.

Este prima data când vin aici. Am ramas impresionata inca de la intrare de conditiile si de felul in care personalul se comporta cu oamenii', a declarat Stratonia Iacob.

Dotarea salii de operatie a compartimentului de Oftalmologie corespunde standardelor europene. Cu ajutorul aparaturii de inalta performanta se vor putea realiza interventii chirurgicale atât pentru adulti, cu sau fara anestezie generala, cât si pentru copii, cu anestezie generala. La ora actuala se pot face interventii chirurgicale pentru anexele globului ocular, pentru segmentul anterior pe cornee, cristalin, glaucom. Pentru copii se pot face interventii chirurgicale de cataracta si de strabism. 'Tin sa le multumesc pe aceasta cale Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, in timpul caruia a inceput construirea acestui spital, dar si Inalt Preasfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care a continuat aceasta lucrare, astfel incât sa ajungem la finalizarea organizarii acestui spital, care poate asigura o asistenta medicala de un inalt profesionalism. Sf. Ap. Matei spune, in cap. 6, 33: 'Luminatorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat'. Imi doresc sa mergem inainte si Dumnezeu sa ne ajute. Sunt convinsa ca vom avea mult succes', ne-a marturisit dr. Georgeta Macovei.

Sursa: mmb.ro

.

20 Martie 2010

Vizualizari: 990

Voteaza:

Prima operatie oftalmologica la Spitalul 'Providenta' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE