Sfantul Ierarh Pahomie de la Gledin, cinstit in eparhia Romanului

Sfantul Ierarh Pahomie de la Gledin, episcopul Romanului, praznuit ieri de Biserica Ortodoxa Romana, a fost serbat in mod deosebit la Catedrala arhiepiscopala din Roman, precum si in manastirile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Programul liturgic dedicat marelui ierarh care a pastorit Episcopia Romanului timp de zece ani a inceput marti, 13 aprilie, cu slujba Privegherii de la Catedrala arhiepiscopala din Roman si a continuat ieri cu Acatistul si Sfanta Liturghie, savarsite de catre protos. Ieronim Gheorghita, mare eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman, alaturi de un sobor de preoti si diaconi.

La aceasta slujba au fost prezenti numerosi credinciosi care s-au rugat impreuna de sarbatoarea fostului episcop al Romanului. „Sf.

Ier. Pahomie de la Gledin, «linistitorul de sub muntii Chiriacu», asa cum e numit in Acatistul pe care PS Ioachim Bacauanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, l-a intocmit pentru acest sfant, a fost serbat intr-un mod deosebit in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, aici unde vrednicul de pomenire ierarh al Bisericii noastre Ortodoxe a slujit ca pastor intre anii 1707-1714. Asa cum s-a vazut in aceasta zi, cultul sfintilor ierarhi care au slujit in aceasta parte a Moldovei a inceput sa prinda radacini, dovada fiind faptul ca se face pomenirea vrednicilor inaintasi“, a spus pr. Constantin Gherasim, inspector in probleme de tineret si mass-media al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Sursa: mmb.ro

.

15 Aprilie 2010

Vizualizari: 797

Voteaza:

Sfantul Ierarh Pahomie de la Gledin, cinstit in eparhia Romanului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE