Simpozion dedicat Decretului nr. 410/1959 la Manastirea Secu

La Manastirea Secu din judetul Neamt va avea loc, in perioada 27-28 noiembrie 2009, Simpozionul „Decretul nr. 410/1959 - Moment de oprimare a monahismului romanesc“. Astazi, la Manastirea Secu, va fi oficiata slujba Sfintei Liturghii de catre Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de arhierei, preoti si diaconi. Lucrarile simpozionului vor incepe la ora 9:00 prin cuvantul de binecuvantare al Inalt Preasfintitului Parinte Teofan si prin mesajul domnului Adrian Lemeni, secretar de stat pentru Culte. Moderatorul acestei intruniri va fi Preasfintitul Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Incepand cu ora 9:30, vor fi sustinute comunicari de catre preoti, profesori din Iasi, Bucuresti si Neamt.

Maine, de la ora 4:00, la Secu va fi savarsita slujba Miezonopticii, a Utreniei si a Ceasurilor, iar de la ora 6:30 - Sfanta Liturghie, la finalul careia va fi oficiat un parastas pentru monahii romani plecati la Domnul.

Lucrarile Sinaxei cu staretii si staretele din Arhiepiscopia Iasilor vor incepe la ora 9:30 ,prin cuvantul de binecuvantare al Inalt Preasfintitului Parinte Teofan si prin sustinerea referatului „Decretul 410 - drama a manastirilor din Moldova“ de catre arhim. Nichifor Horia, exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor.
 

.

27 Noiembrie 2009

Vizualizari: 502

Voteaza:

Simpozion dedicat Decretului nr. 410/1959 la Manastirea Secu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE