Adunarea Generala a Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale


Adunarea Generala a Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale


Sub presedintia IPS Parinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, va avea loc astazi, 19 februarie 2008, de la ora 08.00, la biserica ortodoxa romana "Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail" din Paris, Adunarea Extraordinara a Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale.

Mai multe amanunte in acest sens a oferit pentru postul de Radio Trinitas Bogdan Florin Vlaicu, responsabil media al Mitropoliei: "Se va adopta noul Statut Canonic in urma deciziilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane de infiintare a doua noi eparhii: cea a Italiei si cea a Spaniei si Portugaliei. Apoi, se vor constitui Adunarile Eparhiale ale noilor eparhii ale Mitropoliei, care vor trece la desemnarea candidatilor care vor fi propusi Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane spre alegere pentru scaunele vacante. La Adunarea Mitropolitana Extraordinara, fiecare parohie va fi reprezentata de 3 delegati: un cleric si doi mireni.

Aceasta va fi prima Adunare a Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale care va avea loc la biserica ortodoxa romana "Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail". Este vorba despre sediul celei mai vechi parohii romanesti din Franta, care a aniversat recent 125 de ani de cand sfantul lacas a fost cumparat de catre regele Carol I al Romaniei".

 

.

19 Februarie 2008

Vizualizari: 710

Voteaza:

Adunarea Generala a Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE