Astazi PS Gherasim, Episcopul Ramnicului isi sarbatoreste ziua numelui


Astazi PS Gherasim, Episcopul Ramnicului isi sarbatoreste ziua numelui

 
Astazi, de praznicul Cuviosului Gherasim de la Iordan, PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, isi sarbatoreste ziua numelui.

PS Gherasim Cristea, Episcopul Ramnicului, s-a nascut la data de 14 noiembrie 1914, in localitatea Muntenii Buzaului, judetul Ialomita. La varsta de 23 de ani a fost tuns in monahism la Manastirea Cernica, iar in 1940 a fost hirotonit ierodiacon si apoi preot. In 1952, a fost numit staret al Manastirii Caldarusani, judetul Ilfov. Aici, vreme de aproape doua decenii, a desfasurat o bogata activitate pe multiple planuri.


In anul 1975 a fost ales ca Arhiereu vicar al Episcopiei Ramnicului si Argesului, cu titulatura de "Pitesteanul". In 1984, prin votul Colegiului Electoral al Bisericii Ortodoxe Romane, a fost ales Episcop titular al Eparhiei Ramnicului si Argesului, fiind inscaunat in acelasi an, in ziua de 2 decembrie. De atunci si pana in prezent, PS Gherasim a avut o intensa activitate pastoral - misionara, dar si culturala. Pentru intreaga sa activitate, ca o incununare, dar si o innobilare, Ministerul Culturii si Cultelor i-a acordat in anul 2005, diploma de excelenta pentru intreaga activitate depusa in slujba restaurarii monumentelor din Eparhie.
Sa ne traiti intru multi si buni ani Preasfintite Parinte Episcop!

.

04 Martie 2008

Vizualizari: 654

Voteaza:

Astazi PS Gherasim, Episcopul Ramnicului isi sarbatoreste ziua numelui 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE