Conferinta cu tema Istoria religiilor si lumea contemporana, organizata de ICR


Astazi
, 28 aprilie, de la ora 11, Institutul Cultural Roman organizeaza la sediul sau din Aleea Alexandru nr. 38, conferinta cu tema: "Istoria religiilor si lumea contemporana", conferinta sustinuta de profesorii Kim Knott (University of Leeds) si Tim Jensen (Syddansk Universitet, Odense), informeaza cotidianul central Romania Libera.

 

Cei doi profesori reprezinta cele mai importante asociatii profesionale internationale din domeniul istoriei religiilor. Kim Knott este secretar general al European Association for the Study of Religions (EASR), organism reunind douazeci de asociatii nationale, iar Tim Jensen este secretar general al International Association for the History of Religions (IAHR), fondat in 1950 de savantii cei mai reprezentativi ai acelui moment, printre care si Mircea Eliade. Prezenta celor doi reputati specialisti la Bucuresti, ca parteneri si prieteni ai asociatiei romane de profil, este un preambul al primului Congres european de istorie a religiilor ce se va desfasura in estul continentului, la Bucuresti, intre 19 si 23 septembrie 2006.

Printre subiectele abordate in conferinta pe care o va sustine Tim Jensen, se va numara si recenta "criza a caricaturilor", declansata de publicarea unor imagini denigratoare ale profetului Mahomed intr-un ziar danez!

.

28 Aprilie 2006

Vizualizari: 2544

Voteaza:

Conferinta cu tema Istoria religiilor si lumea contemporana, organizata de ICR 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE