Conferinta Tinerilor Crestini Ortodocsi din Oltenia

Mitropolia Olteniei organizeaza in perioada 1-3 mai la Minastirea Tismana Conferinta Tinerilor Crestini Ortodocsi din Oltenia. Evenimentul cultural face parte dintr-un proiect elaborat de Arhiepiscopia Craiovei in colaborare cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si Fundatia "Cuvintul care zideste" si va avea ca tema de dezbatere "Tinerrii in viata Bisericii azi. Formarea spiritului de voluntariat la tineri".

Participa peste 70 de tineri reprezentanti ai grupurilor de initiativa existente in parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, tineri care vor dezbate impreuna cu invitatii principiile actului umanitar crestin.

Evenimentul va debuta vineri 1 mai, orele 18.

00, in prezenta si cu binecuvintarea Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Dr. Irineu si va avea ca invitati pe Parintele Arhim. Teofil Paraian de la Manastirea Sambata de Sus si Profesorul Dr. Tiziano Salvatera insotit de un grup de tineri din Italia.

Activitatile curpinse in program sunt diverse, de la dezbateri sau lucru in echipe la concursuri de creatie, activitati artistice, recreative, sportive, etc.

Asteptarile organizatorilor se concretizeaza in dezvoltarea constiintei apartenentei si implicarii tinerilor in lucrarea Bisericii, in formarea grupurilor de initiativa care sa sprijine actul de binefacere la nivelul parohiilor. De asemenea, se doreste o vitalizare a rolului tinerilor in viata Bisericii prin responsabilizarea lor, prin constientizarea sensului superior al vietii si implicit al actului educativ crestin.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei

.

30 Aprilie 2009

Vizualizari: 427

Voteaza:

Conferinta Tinerilor Crestini Ortodocsi din Oltenia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE