Despre constituirea unui sindicat al preotilor


Despre constituirea unui sindicat al preotilor

 

Comunicat
Fata de incercarea constituirii unui sindicat al preotilor, Mitropolia Olteniei face urmatoarele precizari:

Sindicatul este o structura de origine pur lumeasca, izvorta din transformarile pe care viata sociala le-a cunoscut in urma industrializarii, deci, o necesitate de tip social, determinata de particularitati istorico-economice.

Stim si credem ca Biserica este comuniunea clericilor si credinciosilor, intre ei, si a tuturor cu Dumnezeu.

Intre slujirea de preot si activitatea de tip sindical exista o structurala incompatibilitate, misiunea preotului fiind aceea de a uni pe oameni intre ei si cu Dumnezeu, in timp ce activitatea sindicala presupune confruntari si tendinte separatiste.

Este adevarat ca si in viata bisericeasca apar, uneori, probleme datorate unor insuficiente de comunicare si a unor incoerente in impreuna noastra lucrare. Acestea, insa, au origini indepartate, iar indreptarea lor constituie una dintre preocuparile noastre de capati.

Mai mult, este necesar ca la primenirea vietii bisericesti, tocmai in aspectele evocate mai sus, sa gasim calea unei impreune glasuiri in interiorul Bisericii: ierarhi, preoti si credinciosi.

Primenirea nu va putea fi posibila prin apelarea la mentalitati si actiuni de tip sindical, construite prin si catre diviziune si conflict. Promovnd astfel de atitudini, criza se va mari, iar fenomenul de secularizare a relatiilor bisericesti se va adnci.

De aceea, chemam staruitor la dialog, sinceritate si incredere, nadajduind, cu ajutorul lui Dumnezeu, in imbunatatirea vietii noastre bisericesti.

Mitropolia Olteniei

.

27 Mai 2008

Vizualizari: 661

Voteaza:

Despre constituirea unui sindicat al preotilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE