Duminica 5 noiembrie, va fi sfintita noua Biserica din Lunca Jiului

 

Duminica 5 noiembrie 2006, incepand cu ora 09.00, IPS Parinte Mitropolit Teofan, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, va oficia slujba de sfintire a noii Biserici cu hramul "Sfantul Stefan" din parohia Lunca Jiului, protoieria Craiova. La acest moment de aleasa sarbatoare pentru credinciosii din parohia Lunca Jiului sunt invitati sa participe PS Nicodim Episcopul Severinului si Strehaiei, PS Ioan Salajeanul, Episcopul Covasnei si Harghitei, PS Irineu Arhiereu Vicar al Episcopiei Ramnicului, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai mediului universitar craiovean s.a.

Cu acest prilej, preotul paroh, conferentiar doctor Stefan Resceanu, decanul Facultatii de Teologie din Craiova, va primi din partea Mitropoliei Olteniei medalia "Crucea Sfantului Nicodim" clasa a I-a, pentru implicarea deosebita in construirea acestui lacas de cult.

De asemenea, cinci enoriasi ai parohiei vor primi Gramate de multumire si apreciere din partea Mitropoliei Olteniei, pentru contributia avuta la rdicarea bisericii.

Lucrarile la Biserica cu hramul "Sfantul. Stefan", din Lunca Jiului, au inceput in urma cu zece ani, in vara anului 1996. La 27 decembrie acelasi an, de praznicul Sfantului Mucenic si Arhidiacon Stefan, IPS Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei la acea vreme, a savarsit slujba de sfintire a temeliei bisericii. Biserica a fost ridicata prin contributia credinciosilor din parohie, dar si prin donatii si sponsorizari primite de la persoane din afara parohiei

.

04 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2732

Voteaza:

Duminica 5 noiembrie, va fi sfintita noua Biserica din Lunca Jiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE