Festivalul - concurs: Icoana - fereastra spre cer


Festivalul - concurs "Icoana - fereastra spre cer"

Astazi, 30 mai, de la ora 12.00, in sala de festivitati a Arhiepiscopiei Craiovei se va desfasura ultima etapa a celei de-a doua editii a Festivalului concurs "Icoana - fereastra pe cer", pentru elevii din ciclul primar si gimnazial din judetele Dolj si Gorj. Organizat de Fundatia "Cuvantul care zideste" patronata de Mitropolia Olteniei, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, festivalul-concurs se desfasoara pe trei sectiuni (desen, acuarela si icoana pe lemn/sticla) si doua categorii de varsta:

-pentru elevii claselor I - IV: desen, acuarela, icoane pe lemn sau sticla;
-petru elevii claselor IV - VIII: acuarela, icoane pe lemn sau sticla.

De asemenea, la festival participa si tineri de la Penitenciarul de minori si tineri din Craiova, coordonati de catre Dan Ciocan, din cadrul atelierului de pictura al acestei institutii.

Lucrarile au fost deja jurizate de catre reprezentanti ai Uniunii Artistilor Plastici de la Muzeul de Arta din Craiova, urmand ca astazi, de la ora 12.

00, sa se desfasoare festivitatea de premiere a celor mai bune lucrari.

Evenimentul, premergator Zilei internationale a Copilului (1 iunie), se doreste a reprezenta o marturie despre credinta si frumusetea interioara a copiilor nostri, care prin lucrarile, prin icoanele lor, reusesc sa deschida o fereastra catre Dumnezeu.

.

30 Mai 2008

Vizualizari: 1016

Voteaza:

Festivalul - concurs: Icoana - fereastra spre cer 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE