Festivalul oratoric Sf. Ioan Gura de Aur si-a desemnat castigatorii


Ieri,
incepand cu ora 10.00, in sala de festivitati a Arhiepiscopiei Craiovei s-a desfasurat faza finala a Festivalului oratoric “Sfantul Ioan Gura de Aur”. Festivalul - concurs, la care au participat elevi de liceu impartiti pe grupe de varsta: (juniori- clasele a 9-a si a 10-a ; seniori- clasele a 11-a si a 12-a), a reunit in faza finala premiantii fazelor judetene din Dolj si Mehedinti, respectiv locurile 1 si 2 de la fiecare sectiune. La sectiunea juniori, locul I a fost castigat de Luciana Baboniu de la Liceul Teoretic „Gheorghe Titeica” din Drobeta Turnu Severin, urmata pe locul II de Alexandra Sandulescu de la Grupul Scolar „Traian Vuia” din Craiova. La seniori, locul I a fost castigat de Ana Maria Stirboiu de la Grupul Scolar „Traian Vuia”, urmata pe locul II de Marius Diaconu-Florea de la Liceul Teoretic „Constantin Brancoveanu” din Dabuleni, judetul Dolj.

 

Actiunea este parte a unui proiect pilot pe care Arhiepiscopia Craiovei, prin fundatia “Cuvantul care zideste”, il deruleaza in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Organizatia Internationala de Caritate Crestin Ortodoxa (IOCC), din SUA proiect care isi propune sa ofere adolescentilor oportunitatea de a invata, scrie si vorbi despre credinta lor, promovand astfel implicarea lor activa in viata Bisericii, imbunatatind capacitatea de comunicare si cultura generala. Festivalul oratoric “Sfantul Ioan Gura de Aur” a debutat in Romania in anul 2005 prin mijlocirea IOCC, el desfasurandu-se deja in SUA inca din anul 1983.

 

Temele alese de elevi de-a lungul acestui festival au fost dintre cele mai diverse: de ce este crucea cel mai mare simbol al credintei noastre?; cum poate fi cultivata smerenia in societatea in care traim?; jertfa lui Hristos, model pentru noi crestinii; cum poate fi cultivata smerenia in societatea in care traim?; de ce raman cele zece porunci mereu actuale?; este importanta credinta in prevenirea violentei in scoli?; care este rolul femeii in societate?; ce ne da putere sa facem lucruri bune, sa trecem peste probleme, sa spunem Nu atunci cand asta simtim? etc.

 

.

26 Mai 2006

Vizualizari: 2110

Voteaza:

Festivalul oratoric Sf. Ioan Gura de Aur si-a desemnat castigatorii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE