Festivalul oratoric Sfantul Ioan Gura de Aur

 

Astazi, 4 mai, de la ora 12.00, in sala de festivitati a Arhiepiscopiei Craiovei se va desfasura faza judeteana a celei de-a III-a editii a Festivalului oratoric "Sfantul Ioan Gura de Aur". Acest festival-concurs se desfasoara anual, cu participarea elevilor de liceu, impartiti pe grupe de varsta: (juniori- clasele a 9-a si a 10-a ; seniori- clasele a 11-a si a 12-a).

Actiunea este parte a unui proiect pilot pe care Arhiepiscopia Craiovei, prin Fundatia "Cuvantul care zideste", il deruleaza in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Organizatia Internationala de Caritate Crestin Ortodoxa (IOCC), din SUA, proiect care isi propune sa ofere adolescentilor oportunitatea de a invata, scrie si vorbi despre credinta lor, promovand astfel implicarea lor activa in viata Bisericii, imbunatatind capacitatea de comunicare si cultura generala.

Festivalul oratoric "Sfantul Ioan Gura de Aur" a debutat in Romania in anul 2005 prin mijlocirea IOCC, el desfasurandu-se deja in SUA inca din anul 1983.



Festivalul se desfasoara la nivelul judetelor Dolj si Mehedinti, urmand ca faza finala (interjudeteana) sa aiba loc in ultima parte a lunii mai, la sediul Arhiepiscopiei Craiovei. Premierea finalistilor va fi asigurata prin grija Fundatiei "Cuvantul care zideste" si a Casei de Cultura "Traian Demetrescu" din Craiova.

 

 

.

04 Mai 2007

Vizualizari: 2204

Voteaza:

Festivalul oratoric Sfantul Ioan Gura de Aur 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE