Intalnire in cadrul proiectului de prevenire a HIV SIDA si a violentei in familie


Incepand cu 15 septembrie 2005, Arhiepiscopia Craiovei in parteneriat cu Organizatia Internationala pentru Caritate Crestin Ortodoxa (IOCC) din Romania si Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, implementeaza la nivel local proiectul national “Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV SIDA si a violentei in familie, in Romania.”

 

In cadrul acestui proiect, astazi, la sediul Arhiepiscopiei Craiovei a avut loc o intalnire intre coordonatorii nationali ai proiectului si echipa locala. Cu acest prilej a fost analizata activitatea desfasurata pana in prezent si s-au stabilit de comun accord principalele prioritati pentru perioada aprilie - iunie 2006 in derularea acestui proiect. Astfel principalele activitati care urmeaza sa se execute in aceasta perioada constau in vizitarea si evaluarea nevoilor din parohiile care au fost selectate pentru implementarea proiectului si organizarea unor cursuri de pregatire pentru preotii vor lucra in cadrul acestui proiect. Preotii vor fi initiati in domeniile dezvoltare comunitara, prevenire HIV SIDA si prevenirea si combaterea violentei in familie.

De asemenea pe langa preoti vor fi implicati in aceasta actiune si profesori de religie. De altfel, unul dintre obiective il reprezinta formarea pana la finalizarea proiectului, a 100 de preoti si 80 de profesori de religie care vor capata cunostintele si abilitatile necesare in derularea cu succes a actiunile de prevenire a HIV SIDA si a violentei in familie

.

07 Aprilie 2006

Vizualizari: 1835

Voteaza:

Intalnire in cadrul proiectului de prevenire a HIV SIDA si a violentei in familie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE