La Targu Jiu are loc ultima conferinta din Serile duhovnicesti - Filocalia


La Targu Jiu are loc ultima conferinta din "Serile duhovnicesti - Filocalia"

Astazi, 17 aprilie, de la ora 18.00, la Casa Sindicatelor din Targu Jiu, parintele arhimandrit Laurentiu Popa, staretul Manastirii Stanisoara din judetul Valcea va sustine conferinta cu tema: "Precum in Adam toti mor, asa in Hristos toti vor invia."

Evenimentul incheie seria de conferinte organizate la Targu Jiu de catre Protoieria Targu Jiu I si filiala din Targu Jiu a Asociatiei Studentilor Crestin Ortodocsi din Romania, in colaborare cu Consiliul Judetean Gorj, sub titlul "Serile duhovnicesti - Filocalia".

Amintim ca aceste seri duhovnicesti, ajunse deja la editia a IX-a, au debutat luni, 14 aprilie cu o conferinta sustinuta de parintele arhimandrit Vasile Prescure, exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Craiovei, cu titlul: "Marturii despre parintele Arsenie Boca", iar ieri, 15 aprilie, dl. conferentiar dr.

Pavel Chirila de la Facultatea de Teologie din Craiova a vorbit auditoriului despre "Provocarile actuale ale bioeticii".

Alaturi de personalitatile invitate sa sustina conferintele amintite si sa raspunda la intrebarile credinciosilor pe cele mai diverse teme, au contribuit la cearea unei atmosfere de adevarate seri duhovnicesti, Corala bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" si Corul Liceului Teologic din Targu Jiu care au delectat pe cei prezenti cu frumusetea muzicii religioase specifice acestei perioade premergatoare Marelui Praznic al Invierii Mantuitorului Iisus Hristos.

.

17 Aprilie 2008

Vizualizari: 770

Voteaza:

La Targu Jiu are loc ultima conferinta din Serile duhovnicesti - Filocalia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE