Manastirea Antim din Bucuresti isi sarbatoreste hramul

 

Manastirea Antim din Bucuresti isi sarbatoreste astazi cel de-al doilea hram, "Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul". Manastirea Antim a fost ridicata in anul 1715 si este ctitorie a Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

De-a lungul timpului, aici a functionat o scoala de preoti, Seminarul Mitropoliei Ungro-Vlahiei si au fost gazduite pentru o perioada Arhivele Statului. In anul 1912, in incinta manastirii a fost construit Palatul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Manastirea Antim este cunoscuta si pentru muzeul sau de arta bisericeasca.

Tot aici s-a format si a functionat pentru o perioada de timp miscarea duhovniceasca Rugul Aprins.

Dintre marii duhovnici care au slujit la Manastirea Antim din Capitala amintim pe Parintele Sofian Boghiu, trecut la Domnul in urma cu 5 ani si Parintele Adrian Fagetean, care acum se nevoieste la Manastirea Locurelele.

Praznuirea Sfantului Ierarh Antim Ivireanul a inceput la Manastirea Antim inca de aseara, cand, PS Vincentiu Ploiesteanu, Episcop vicar patriarhal si secretar al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat slujba Privegherii, iar astazi va fi oficiata Sfanta Liturghie arhiereasca la care va participa si IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Romane.

Vecernia hramului (video)

 

.

27 Septembrie 2007

Vizualizari: 1362

Voteaza:

Manastirea Antim din Bucuresti isi sarbatoreste hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE