Simpozion national studentesc la Manastirea Tismana


Simpozion national studentesc la Manastirea Tismana


In zilele de 16 si 17 mai 2008, la Manastirea Tismana, judetul Gorj, se desfasoara un simpozion national studentesc cu tema: "Sfanta Scriptura, izvor viu al vietii crestine si al teologiei ortodoxe", organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Craiova. Dupa cum informeaza un comunicat de presa al Facultatii de Teologie din Craiova, aceasta manifestare da expresie hotararii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care, la propunerea Preafericitului Patriarh Daniel, a consacrat anul 2008 Sfintei Scripturi si Sfintei Liturghii.

Dupa cum afirma Prea Sfintitul prof. univ. dr.

Irineu Ioan Popa, Decanul Facultatii de Teologie din Craiova, ".un asemenea eveniment nu putea fi trecut cu vederea, mai ales ca Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos ne indeamna: "Cercetati Scripturile ca in ele aveti viata vesnica" (Ioan 5, 39), iar Sfantul Efrem Sirul si alti Parinti ne sfatuiesc ca "inainte de orice citire, sa ne rugam lui Dumnezeu sa se milostiveasca spre noi, ca sa ni se descopere". Ca atare, cuvantul lui Dumnezeu citit si ascultat ne duce totdeauna la Persoana vie a Cuvantului lui Dumnezeu inomenit. Sfantul Ioan Gura de Aur, renumitul exeget si predicator, considera Sfanta Scriptura ca pe un altar de initiere fata de care trebuie sa ne apropiem cu rugaciune si smerenie".

Potrivit domnului conf. univ. dr. Mihai Valentin Vladimirescu, "acest simpozion national studentesc se doreste a fi piatra de temelie a unei manifestari de traditie, anuala, prin care se urmareste incurajarea contactelor intre studentii teologi din diferite centre universitare".

La simpozionul de la Manastirea Tismana participa 40 de studenti de la Facultati de Teologie Ortodoxa din Romania, care au lucrat sub coordonarea mai multor cadre didactice universitare in elaborarea lucrarilor. De asemenea, organizatorii simpozionului vor acorda premii pentru cele mai bune lucrari prezentate in cadrul simpozionului.

.

15 Mai 2008

Vizualizari: 468

Voteaza:

Simpozion national studentesc la Manastirea Tismana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE