Sprijin pentru detinutii care isi construiesc o noua viata


Sprijin pentru detinutii care isi construiesc o noua viata

Asociatia Vasiliada, patronata de Mitropolia Olteniei, in parteneriat cu Penitenciarul Pelendava Craiova si CRFPA Dolj implementeaza proiectul "TRANS- FORMARE Socio-profesionala pentru detinuti", finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE 2006 Coeziune Economica si Sociala -Dezvoltarea Resurselor Umane - Masuri de Incluziune Sociala.

In cadrul acestui proiect s-a finalizat amenajarea unui atelier de tamplarie in incinta Penitenciarului Pelendava, unde detinutii urmeaza cursuri pentru a fi calificati in meseria de tamplar universal.

Dupa absolvirea cursurilor, beneficiarii proiectului vor primi certificate de calificare in meseria de tamplar, recunoscute la nivelul Uniunii Europene. Produsele confectionate in cadrul atelierului de tamplarie vor face obiectul unei expozitii, care va fi organizata in cursul lunii martie a.c.



O alta directie a acestui proiect, vizeaza cresterea sanselor de ocupare pe piata fortei de munca a persoanelor eliberate din sistemul de detentie.

In prezent, Asociatia Vasiliada acorda sprijin pentru 100 de detinuti ai Penitenciarului Pelendava, cu privire la identificarea, obtinerea si pastrarea unui loc de munca.

Prin implementarea proiectului "TRANS - FORMARE Socio-profesionala pentru detinuti", Asociatia Vasiliada urmareste promovarea incluziunii sociale a persoanelor eliberate din sistemul de detentie, prin masuri care sa sustina si sa vina in sprijinul politicilor de ocupare a fortei de munca, existente la nivel local si regional.

Persoana de contact:
Oana Bolnavu - Coordonator Relatii Publice, Asociatia Vasiliada
tel. 0251.521.040, 0740668721.

.

11 Februarie 2009

Vizualizari: 523

Voteaza:

Sprijin pentru detinutii care isi construiesc o noua viata 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE