Timp de trei zile, parintele Teofil a fost prezent in mijlocul credinciosilor din Oltenia


Timp de trei zile, credinciosii din Mitropolia Olteniei au avut bucuria sa-l aiba in mijlocul lor pe parintele arhimandrit Teofil Paraian duhovnicul Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus, judetul Brasov. Foarte iubit, in special de tineri, parintele Teofil este o prezenta constanta in Oltenia, cu precadere in Craiova unde a sustinut numeroase conferinte, a acordat interviuri, a purtat dialoguri cu credinciosii si a lansat carti de invatatura crestin ortodoxa tiparite la Editura Mitropoliei Olteniei. La cei 77 de ani impliniti de curand, parintele Teofil Paraian ramane pentru noi toti un model de viata duhovniceasca, un om al credintei lucratoare prin iubire, un om al bucuriei si al nadejdii.

 

Principalele momente ale prezentei parintelui Teofil in Mitropolia Olteniei, au fost urmatoarele:

Luni, 20 martie, a sustinut la Casa studentilor din Craiova conferinta cu tema “Predica de pe munte si viata omeneasca”. In cursul aceleiasi zile a fost prezent in mijlocul elevilor liceeni de la Colegiul National “Fratii Buzesti” unde a rostit un cuvant de invatatura crestin ortodoxa si a raspuns la intrebarile elevilor.

De asemenea, a acordat un amplu interviu pentru postul de radio Logos al Mitropoliei Olteniei, interviu ce va fi difuzat luni 27 martie, ora 21.00, in cadrul emisiunii “Convorbiri duhovnicesti”.

 

Marti 21 martie, in sala de festivitati a Arhiepiscopiei Craiovei, incepand cu ora 10.00, parintele Teofil a participat si a rostit un scurt cuvant la inaugurarea expozitiei de fotografii, manuscrise si alte obiecte ce au apartinut parintelui Paisie Olaru. In dupa amiaza zilei, parintele Teofil a fost oaspetele Episcopiei Severinului si Strehaiei, unde a sustinut conferinta “Ortodoxia - credinta noastra” si a participat la o emisiune tv. transmisa in direct de televiziunea locala.

 

Miercuri 22 martie, parintele Teofil a fost prezent in mijlocul credinciosilor din Episcopia Ramnicului. Aici, in sala de festivitati a eparhiei din Ramnicu Valcea, a sustinut conferinta cu tema “Disciplina interioara prin rugaciunea de toata vremea”.

 

.

22 Martie 2006

Vizualizari: 1571

Voteaza:

Timp de trei zile, parintele Teofil a fost prezent in mijlocul credinciosilor din Oltenia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE