Parintele arhimandrit Arsenie Papacioc, operat la Spitalul Judetean

    

In varsta de 92 de ani, parintele Arsenie Papacioc a fost supus in urma cu trei zile unei delicate interventii chirurgicale


Operatia a reusit, iar monahul, un cunoscut iubitor al sportului, asteapta cu infrigurare sa vizioneze meciul Steaua - Rapid din sferturile Cupei UEFA

 
Parintele arhimandrit Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai cunoscuti teologi ai tarii, este de o buna perioada de timp pacientul Spitalului Clinic Judetean Constanta, unde a fost internat din cauza unei hernii de disc.

 
Ajuns la venerabila varsta de 92 de ani, parintele Manastirii „Sfanta Maria“ din orasul Techirghiol a fost supus in urma cu trei zile unei delicate interventii chirurgicale. Operatia a fost una dificila, avand in vedere varsta pacientului, si din acest motiv medicul personal al parintelui, doctorul Pompiliu Popescu, recomandase anterior ca aceasta interventie sa aiba loc la Spitalul Elias din Bucuresti. Parintele Arsenie a refuzat, increzator in profesionalismul chirurgilor de la unitatea constanteana. Operatia a fost efectuata de un colectiv format din medicul chirurg Cristian Davidescu, cardiologul Elena Craiu si anestezistul Victoria Badarau, si s-a incheiat cu succes.

Este o premiera pentru medicii constanteni, care pana in prezent nu au mai operat pacienti de o asemenea varsta, „recordul“ anterior fiind detinut de un barbat de 78 de ani. In prezent, parintele arhimandrit se afla in continuare internat si este intr-o stare fizica si psihica foarte bune. Un aspect aparent surprinzator, care insa explica starea fizica excelenta a parintelui, este dat de faptul ca acesta este un fost practicant al sportului, al carui iubitor a ramas si pana in prezent. In tinerete, Arsenie Papacioc a practicat rugbiul si acum urmareste cu mare interes competitii sportului cu balonul oval. De asemenea, parintele de la Techirghiol urmareste cu atentie meciurile de fotbal. In momentul internarii sale in Spitalul Judetean Constanta, joi dimineata, monahul a rugat conducerea sa ii puna la dispozitie un televizor pentru a urmari meciul dintre Rapid si Steaua Bucuresti, din sferturile Cupei UEFA.
Parintele Arsenie s-a nascut in data de 15 august 1913, in localitatea ialomiteana Perieti.

 
Cristian CEALERA

.

05 Aprilie 2006

Vizualizari: 2400

Voteaza:

Parintele arhimandrit Arsenie Papacioc, operat la Spitalul Judetean 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE