1000 de antimise vor fi sfintite in Paraclisul Patriarhal

 

Duminica, 4 noiembrie a.c., ora 9.00, in paraclisul Resedintei patriarhale cu hramul Sf. Mucenic Gheorghe, Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, oficiaza slujba sfintirii a 1000 de antimise pentru toate Sfintele Altare din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucurestilor.

 

Antimisul este unul dintre cele mai importante obiecte liturgice, deoarece fara acest obiect liturgic nu se poate oficia Sfanta Liturghie. In biserica, el se pastreaza in altar, pe Sfanta Masa, sub Sfanta Evanghelie, iar cand Sfanta Liturghie se oficiaza in aer liber, antimisul tine locul Sfintei Mese.

 

Antimisul este confectionat din panza de in sau matase, in forma patrata, cu laturi de aproximativ 50-60 cm. Pe antimis sunt pictate scene din patimile Mantuitorului Iisus Hristos, tema reprezentativa fiind punerea in mormant a Domnului. In cadrul Sfintei Liturghiei, antimisul simbolizeaza mormantul Mantuitorului Iisus Hristos si giulgiul in care a fost infasurat trupul Sau la punerea in mormant. Intr-unul din colturi sunt cusute particele din moaste de sfinti.

 

 

BIROUL DE PRESA  AL PATRIARHIEI ROMANE

 

.

02 Noiembrie 2007

Vizualizari: 742

Voteaza:

1000 de antimise vor fi sfintite in Paraclisul Patriarhal 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE