Alegeri de noi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane

Astazi, 29 octombrie 2009, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane s-au reunit in sedinta plenara de lucru la Resedinta patriarhala din Bucuresti.

In cursul diminetii, Sfantul Sinod a ales - prin vot secret - pe Preasfintitul Parinte Gurie Gorjeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, in postul de episcop al Episcopiei Devei si Hunedoarei cu resedinta in municipiul Deva si jurisdictia in judetul Hunedoara.

In continuare, ierarhii Sfantului Sinod au ales - prin vot secret - pe Parintele Arhimandrit Dr. Varlaam Merticariu in postul vacant de episcop vicar patriarhal cu titulatura Ploiesteanul, pe Parintele Arhimandrit Ieronim Cretu in cel de-al doilea post de episcop vicar patriarhal vacant cu titulatura Sinaitul si pe Parintele Arhimandrit Dr. Emilian Nica in postul vacant de episcop vicar al Episcopiei Ramnicului, cu titulatura Lovisteanul.



Sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane continua astazi, 29 octombrie 2009, in Sala Sinodala din Resedinta patriarhala, pe ordinea de zi aflandu-se teme de actualitate ale vietii si activitatii bisericesti din tara si strainatate.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

29 Octombrie 2009

Vizualizari: 740

Voteaza:

Alegeri de noi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE