Alegeri la Patriarhie - Comunicat de presa


Alegeri la Patriarhie - Comunicat de presa

In sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane de ieri, 5 martie a.c., desfasurata la resedinta patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, au fost alesi pentru eparhiile vacante:

Inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Olteniei, in scaunul de Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, dupa doua tururi de scrutin, cu 32 de voturi.

Preasfintitul Visarion Rasinareanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, in scaunul de episcop al Tulcei, cu 39 de voturi.

Preasfintitul Petroniu Salajanul, arhiereu vicar al Episcopiei Oradiei, in scaunul de episcop al Salajului, cu 28 de voturi.



Preasfintitul Sebastian Ilfoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, in scaunul de episcop al Slatinei, cu 38 de voturi.

Preasfintitul Siluan Marsilianul, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, in fruntea Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, cu 39 de voturi.

Preacuviosul parinte arhimandrit Mihail Filimon, in scaunul de episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Australia si Noua Zeelanda, cu 38 de voturi.

Preacuviosul parinte arhimandrit Timotei Lauran, in scaunul de episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Spania si Portugalia, cu 39 de voturi.

Preacuviosul parinte protosinghel Macarie Dragoi, in scaunul de episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane pentru Europa de Nord, cu 42 de voturi.

Conform Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, mitropolit, arhiepiscop sau episcop eparhiot devine candidatul care a obtinut voturile a jumatate plus unu din totalul membrilor prezenti. Avand in vedere ca la sedinta Sfantului Sinod au participat 45 de ierarhi din totalul de 48, numarul minim de voturi pentru alegerea intr-unul din scaunele vacante a fost de 23.

.

06 Martie 2008

Vizualizari: 719

Voteaza:

Alegeri la Patriarhie - Comunicat de presa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE