Ambasadorul Siriei a transmis Patriarhului Romaniei o invitatie oficiala de a vizita Siria

In ziua de 28 aprilie 2010, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit vizita Excelentei Sale Domnul Walid Othman, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Arabe Siriene in Romania.

In cadrul intrevederii, Domnul Ambasador al Republicii Arabe Siriene in Romania a multumit pentru primire si a facut o scurta prezentare a vietii religioase si culturale din Siria, subliniind relatiile de buna convietuire si cooperare dintre crestini si musulmani.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a apreciat spiritul de toleranta religioasa din Siria si a mentionat activitatea pastorala a parintelui Gheorghe Costea, preotul comunitatii ortodoxe romane din Siria (infiintata in anul 2009), care, la sarbatoarea Sfintelor Pasti de anul acesta, a facut o vizita pastorala si romanilor ortodocsi din capitala Libanului, Beirut, unde a oficiat Sfanta Liturghie. In continuare, Patriarhul Romaniei a apreciat ca existenta parohiei ortodoxe romane la Damasc contribuie la o mai buna cunoastere reciproca. In acest context, Preafericirea Sa l-a informat pe domnul ambasador despre intentia Centrului de Pelerinaje „Sfantul Apostol Pavel” al Patriarhiei Romane de a extinde, in viitorul apropiat, in Siria si Liban, pelerinajele organizate in Orientul Mijlociu cu scopul intensificarii legaturilor culturale si religioase dintre cele doua tari si popoare.


Cu acest prilej, Ambasadorul Siriei la Bucuresti a inmanat Preafericitului Parinte Patriarh Daniel o scrisoare de invitatie din partea Ministrului Cultelor de a efectua un pelerinaj in Siria, pe urmele Sfantului Apostol Pavel, la biserici, manastiri si alte vestigii crestine din aceasta tara din Orientul Mijlociu.

Preafericirea Sa a multumit pentru invitatie si a precizat ca aceasta va putea fi onorata probabil anul acesta, cand agenda si responsabilitatile vor permite organizarea unei astfel de vizite in Orientul Mijlociu, potrivit regulilor protocolare ortodoxe.

In finalul intrevederii, in semn de pretuire, Excelenta Sa Domnul Walid Othman a oferit in dar Preafericitului Parinte Patriarh Daniel un vesmant arhieresc lucrat manual, timp de opt luni, intr-o manastire ortodoxa din cuprinsul Patriarhiei Antiohiei si a Intregului Orient.
La randul sau, Patriarhul Romaniei a oferit Ambasadorului Siriei la Bucuresti daruri simbolice reprezentand Patriarhia Romana.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane

.

29 Aprilie 2010

Vizualizari: 797

Voteaza:

Ambasadorul Siriei a transmis Patriarhului Romaniei o invitatie oficiala de a vizita Siria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE