Cat de mult sunt dezinformati cititorii cotidianului Ziarul


Cat de mult sunt dezinformati cititorii cotidianului "Ziarul"!

In legatura cu speculatiile si insinuarile rautacioase din articolul intitulat "Cat de bolnav este Patriarhul", aparut in cotidianul "Ziarul" de ieri, 9 aprilie 2008, care dovedesc lipsa de etica si deontologie profesionala a autorilor articolului, facem urmatoarele precizari:

Singura sursa competenta de informare in legatura cu starea de sanatate a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel sunt medicii de la spitalul clinic de urgenta militar central "dr. Carol Davila". In comunicarile aparute in mass-media sub semnatura conf. univ. dr.

Ioan Sarbu, comandantul spitalului, se precizeaza fara echivoc faptul ca evolutia locala postoperatorie si starea generala de sanatate ale Preafericitului Parinte Patriarh Daniel sunt foarte bune.

In prezent, Patriarhul Romaniei beneficiaza de un program de recuperare sub supraveghere medicala permanenta care decurge foarte bine in conditii de siguranta si liniste, fata de Resedinta patriarhala unde, in aceste zile, au loc lucrari de restaurare (treptele Resedintei patriarhale), renovare, reamenajare (biblioteca noua si paraclis nou, situate deasupra dormitorului din apartamentul Patriarhului) si dotare.

Avand in vedere profesionalismul echipei medicale si conditiile foarte bune din Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila", PF Parinte Patriarh Daniel doreste sa foloseasca timpul petrecut in spital si pentru a face controlul medical periodic, efectuat partial zilele trecute. In concluzie, nu este nimic de ascuns si nu exista motive pentru speculatii gratuite.

In ceea ce priveste afirmatiile halucinante referitoare la PS Vincentiu Ploiesteanul, episcop-vicar patriarhal, mentionam doar faptul ca Preasfintia Sa a fost intr-un pelerinaj de doua saptamani in Tara Sfanta din care s-a intors in urma cu doua zile.

Patriarhia Romana nu joaca rolul de arbitru intre institutiile Statului si nu sustine interesele uneia in detrimentul celorlalte, ci doreste buna desfasurare a activitatii tuturor. De altfel, reusita summitului NATO, gazduit de capitala tarii noastre intre 2-4 aprilie 2008, se datoreaza bunei organizari si colaborari dintre toate institutiile Statului roman.


Incercarea de a crea conflicte artificiale intre Patriarhia Romana si unele institutii reprezinta o dovada de rea credinta si lipsa de respect, atat fata de Biserica, cat si fata de Stat din partea unor jurnalisti dornici de senzational cu pretul dezinformarii propriilor cititori si a opiniei publice. Biroul de presa al Patriarhiei Romane

.

10 Aprilie 2008

Vizualizari: 513

Voteaza:

Cat de mult sunt dezinformati cititorii cotidianului Ziarul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE