Congresul Facultatilor de Teologie s-a incheiat

La Palatul Patriarhiei din Capitala s-a incheiat astazi, 28 septembrie, cea de-a IV-a editie a Congresului National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana, informeaza TRINITAS TV. Reprezentantii institutiilor de invatamant teologic superior au sustinut prelegeri despre cercetarea teologica in spatiul universitar romanesc si au evaluat lucrarile celor doua zile in care s-a desfasurat evenimentul.

"Ceea ce este foarte folositor pentru noi practic acum sunt anumite teme de cercetare pentru fiecare domeniu teologic. Aici ma refer la cele patru mari domenii, biblic, istoric, sistematic si practic, care vor putea fi folosite de fiecare facultate si mai ales de scolile doctorale. De asemenea, s-au facut anumite propuneri practice ca sa existe o colaborare si o legatura stransa intre scolile doctorale, intre profesorii indrumatori de doctorat in asa fel incat sa fie cunoscute temele care vor fi date, care sunt teme de cercetare de fapt, si sa nu existe suprapuneri sau chiar frauda.

De aceea, consideram ca acest congres a fost o reusita”, a spus Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

Evenimentul a reunit reprezentanti ai Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana si ai Universitatii Bucuresti, dar si oficialitati de stat.

Urmatorul congres national al institutiilor de invatamant teologic superior va avea loc peste doi ani, la Cluj-Napoca.

Sursa: basilica.ro

.

29 Septembrie 2010

Vizualizari: 920

Voteaza:

Congresul Facultatilor de Teologie s-a incheiat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE