Dezincriminarea prostitutiei si a incestului degradeaza si umileste demnitatea persoanei si a familiei

Pe temeiul Sfintei Scripturi si al invataturii Sfintilor Parinti, precum si in conformitate cu hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, Patriarhia Romana respinge propunerile de dezincriminare a prostitutiei si a incestului din proiectul noului cod penal, aflat - in prezent - in dezbatere parlamentara.

Actele normative in general si codul penal in special au ca menire sa apere demnitatea persoanei, institutia familiei si valorile vietii sociale, insa in acest proiect legislativ se constata ca demnitatea persoanei, institutia sacra a familiei si moralitatea publica sunt complet ignorate de autorii proiectului.

Departe de a rezolva o problema sociala grava, dezincriminarea prostitutiei va agrava problema sub forma unei sclavii motivate financiar, care intensifica degradarea morala a societatii, proliferarea diferitelor boli si cresterea numarului divorturilor, iar femeilor prinse in aceasata sclavie li se afecteaza iremediabil sanatatea psihica si fizica, precum si demnitatea sociala.

De asemenea, incestul reprezina o degradare a institutiei familiei, avand drept consecinte grave tulburari genetice si psihice, precum si dificultati in relatiile sociale si in recuperarea ca persoana umana cu demnitate.
Acum cand grava degradare morala, sociala, economica si medicala din Romania trebuie oprita sau cel putin diminuata, noile propuneri de dezincriminare a prostitutiei si incestului sunt totalmente contrare vietii si demnitatii poporului roman.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

12 Martie 2009

Vizualizari: 745

Voteaza:

Dezincriminarea prostitutiei si a incestului degradeaza si umileste demnitatea persoanei si a familiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE