Intrunirea Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie

 

Intrunirea Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie

 

In ziua de 7 octombrie 2008, la Resedinta patriarhala din Bucuresti, sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a avut loc o noua sedinta de lucru a Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie, formata din reprezentanti ai Guvernului si ai Bisericii Ortodoxe Romane.

 

In cadrul sedintei au fost facute informari si s-a evaluat stadiul unor proiecte de lege aflate in dezbaterea celor doua Camere ale Parlamentului. 

 

Membrii Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie au convenit asupra continuarii demersurilor in vederea urgentarii proiectului legislativ de inscriere in titlurile de proprietate ale parohiilor a suprafetelor neconfiscate de regimul comunist ramase in folosinta unitatilor locale de cult.

 

Patriarhia Romana a solicitat Guvernului Romaniei sprijinul pentru aplicarea legii nr. 239/12 iulie 2007 privind reglementarea regimului juridic al unor bunuri imobile aflate in folosinta unitatilor de cult, precum si pentru solutionarea celorlalte probleme discutate, dar nerezolvate inca.

 

Ultima sedinta din acest an a Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie va avea loc in ziua de 4 noiembrie 2008.

 

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

07 Octombrie 2008

Vizualizari: 516

Voteaza:

Intrunirea Comisiei Mixte Guvern - Patriarhie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE