Manifestari la Patriarhia Romana cu prilejul Zilei Penitenciarelor


Cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, astazi, 28 iunie, ora 17.00, la Palatul Patriarhiei se deschide prima expozitie de fotografii realizate in penitenciarele din Romania.

 

Expozitia inaugureaza manifestarile dedicate Zilei Penitenciarelor si va fi urmata la orele 18.00 de o masa rotunda cu tema "Detinutul - restanta morala. A cui? Responsabilitate personala vs.

responsabilitate colectiva", organizata de Patriarhia Romana, Jurnalul national, Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor. La masa rotunda participa reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale si Guvernului, alaturi de preoti de penitenciare, membri ai unor organizatii nonguvernamentale, sociologi, jurnalisti cu preocupari in domeniul respectarii drepturilor omului si prevenirii excluderii sociale etc.

La sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (29 iunie), ocrotitorii detinutilor, Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, oficiaza Sfanta Liturghie la capela Penitenciarului Rahova.

 

Programul manifestarilor dedicate Zilei Penitenciarelor include si spectacolul de teatru cu piesa "Joi", sustinut de trupa Blitz a Penitenciarului din Arad, la Teatrul Nottara din Bucuresti, joi, 29 iunie, orele 19.00.

 

 

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI

.

28 Iunie 2006

Vizualizari: 1601

Voteaza:

Manifestari la Patriarhia Romana cu prilejul Zilei Penitenciarelor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE