Noi stareti in Arhiepiscopia Craiovei

In urma intrunirii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, s-au luat mai multe hotarari privind reorganizarea si dinamizarea vietii monastice din judetele Dolj si Gorj.

Inaltpreasfintitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, a binecuvantat si a consfintit pe staretii si staretele alese.

In baza temeiului nr. 955/2010, Manastirea Maglavit (foto) a fost transformata din manastire de calugari in manastire de calugarite. La conducerea manastirii a fost aleasa ca stareta maica Maria Manuela Margineanu. Aceasta a fost instalata sambata, 12 iunie, de catre Mitropolitul Olteniei.

Preacuviosul Moise Giuliano Pahomie, preot slujitor la Manastirea Stramba Gorj, a fost ales ca staret al Manastirii Sadova, din judetul Dolj. Instalarea oficiala a avut loc tot in cursul zilei de sambata, 12 iunie, la Manastirea Sadova. De asemenea, in baza temeiului nr. 957/2010, protosinghelul Valentin Vladimir Daranga, fostul staret al Manastirii Maglavit, a fost numit in demnitatea de mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane 'Sfantul Dumitru' din Craiova.
 

Sursa: basilica.ro

15 Iunie 2010

Vizualizari: 867

Voteaza:

Noi stareti in Arhiepiscopia Craiovei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE