Parastas la 90 de zile pentru patriarhul Teoctist

 

Ieri, 30 octombrie 2007, in Catedrala patriarhala, dupa savarsirea Sfintei Liturghii, Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, a oficiat slujba de pomenire a fericitului intru adormire Patriarhul Teoctist, la implinirea a 90 de zile de la mutarea sa la Domnul.

 

Personalitatea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist a fost evocata de P.S. Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, care a spus, printre altele: "In aceasta zi, se cuvine a aduce vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist un omagiu si un prinos de recunostinta pentru tot ceea ce a facut Prea Fericirea Sa pentru Biserica Ortodoxa Romana in cei peste 70 de ani de slujire, de cand a pasit in Sihastria Voronei si pana ce Domnul Dumnezeu la chemat la Sine, in urma cu 3 luni. De numele Prea Fericirii Sale se leaga hirotonirea a mii de preoti, monahi si episcopi, construirea si restaurarea a mai multor biserici si manastiri, infiintarea de noi parohii si episcopii.

Vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist a fost o personalitate complexa, cu o viziune ampla asupra vietii Bisericii, un vizionar care a reusit sa tina cumpana in vremuri deosebit de grele. Suntem datori sa-i implinim visul cel mai de pret, inaltarea Catedralei Mantuirii Neamului, pentru care, vreme de mai bine de 17 ani, a trudit neobosit. Dumnezeu sa-l odihneasca si vesnica sa-i fie pomenirea!"

 

.

31 Octombrie 2007

Vizualizari: 717

Voteaza:

Parastas la 90 de zile pentru patriarhul Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE