Patriarhia Romana demareaza lucrarile de construire a caselor pentru sinistratii din Rast si Carna


COMUNICAT DE PRESA
 

Patriarhia Romana prin Arhiepiscopia Craiovei demareaza lucrarile de construire a caselor pentru sinistratii din Rast si Carna

 
Astazi, 22 august a.c., in cadrul unor slujbe religioase oficiate de IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, la Rast (ora 16.00) si Carna (ora 18.00), are loc punerea pietrelor de temelie ale caselor pe care Patriarhia Romana, prin Arhiepiscopia Craiovei, le construieste in cele doua localitati din judetul Dolj, pentru 20 de familii sinistrate in urma revarsarii Dunarii.

 

 

Fondurile pentru constructia caselor au fost colecte in urma Apelului la rugaciune si fapta buna al Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist si campaniilor Patriarhiei Romane Invinge apele, in parteneriat cu Televiziune Romana, si Mai puternica decat apele este credinta, in parteneriat cu Radio Romania.


Firmele castigatoare ale licitatiei publice pentru construirea celor 20 de case (10 la Rast si 10 la Carna) au preluat amplasamentele stabilite de autoritatile locale pentru familiile beneficiare.


Arhiepiscopia Craiovei construieste in regie proprie alte 3 case in localitatea Bechet pentru familii sinistrate din aceasta localitate. 15 liceeni din Drobeta Turnu Severin, membri ai organizatiei "Impact Decebal", sub coordonarea parintelui Sebastian Hogea, participa voluntar pentru o saptamana la construirea caselor de la Bechet.

 

Incepand din 3 mai 2006, Arhiepiscopia Craiovei, cu sprijinul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Romane a derulat un program de asistenta religioasa si sociala pentru persoanele afectate de inundatii, de care au beneficiat aproximativ 4000 de persoane din localitatile Rast, Carna, Macesu de Jos, Ghidici si Negoi, judetul Dolj. Sprijinul a constat in alimente de baza, legume si fructe proaspete, apa minerala, articole de imbracaminte si incaltaminte, produse igienico-sanitare si medicamente, precum si furaje pentru animale. 


De acelasi sprijin au beneficiat si familii afectate de alunecarile de teren din localitatea Seciuri, judetul Gorj.

 

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

24 August 2006

Vizualizari: 1600

Voteaza:

Patriarhia Romana demareaza lucrarile de construire a caselor pentru sinistratii din Rast si Carna 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE