Patriarhia Romana, Mitropolia Olteniei si Radio Romania inaugureaza cele 25 de case construite pentru familiile afectate de revarsarea apelor Dunarii


Vineri, 15 decembrie a.c., are loc slujba de binecuvantare a celor 20 case construite de Patriarhia Romana, Mitropolia Olteniei si Radio Romania la Carna (ora 11.00) si Rast (ora 15.00) pentru familiile sinistrate in urma revarsarii Dunarii din primavara acestui an.

La eveniment participa Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Olteniei, Prea Sfintitul Gherasim, Episcopul Ramnicului, Prea Sfintitul Ciprian Campineanul, Episcop Vicar patriarhal, delegatul Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, doamna Maria Toghina, presedinte director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, reprezentanti ai autoritatilor judetului Dolj, precum si toti cei implicati in realizarea caselor pentru cele 20 de familii sinistrate. De asemenea, 74 de familii din localitatea Carna au primit ajutoare financiare in valoare totala de aproximativ 100 000 RON pentru acoperirea cheltuielilor de manopera a reconstructiei locuintelor in regie proprie.

 

Fondurile pentru constructia caselor au fost colecte in urma Apelului la rugaciune si fapta buna al Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, precum si a campaniei Patriarhiei Romane in parteneriat cu Radio Romania intitulata Mai puternica decat apele este credinta.

Arhiepiscopia Craiovei a mai construit in regie proprie alte 3 case in localitatea Bechet si 1 casa in localitatea Plosca pentru familiile sinistrate, la care casa construita de parohia "Petru si Pavel" din Brasov in localitatea Negoi.

Incepand din luna mai 2006, Mitropolia Olteniei, cu sprijinul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Romane, a derulat un program de asistenta religioasa si sociala pentru persoanele afectate de inundatii, de care au beneficiat aproximativ 4000 de persoane din localitatile Rast, Carna, Macesu de Jos, Ghidici si Negoi, judetul Dolj. Sprijinul a constat in alimente de baza, legume si fructe proaspete, apa minerala, articole de imbracaminte si incaltaminte, produse igienico-sanitare si medicamente, precum si furaje pentru animale.

 

Patriarhia Romana multumeste tuturor celor care au contribuit la construirea acestor locuinte pentru familiile sinistrate si pentru derularea programului social de ajutorare a celor afectati de revarsarea Dunarii in primavara acestui an.

 

BIROUL DE PRESA  AL PATRIARHIEI ROMANE

 

.

15 Decembrie 2006

Vizualizari: 3133

Voteaza:

Patriarhia Romana, Mitropolia Olteniei si Radio Romania inaugureaza cele 25 de case construite pentru familiile afectate de revarsarea apelor Dunarii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE