PF Daniel l-a primit pe ambasadorul Republicii Portugheze in Romania si Republica Moldova

 

PF Parinte Patriarh Daniel l-a primit pe Excelenta Sa Domnul Alexandre Maria Lindim Vassalo, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Portugheze in Romania si Republica Moldova

 

In ziua de 22 ianuarie 2008, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit pe Excelenta Sa Domnul Alexandre Maria Lindim Vassalo, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Portugheze in Romania si Republica Moldova.

 

In timpul intrevederii, Preafericirea Sa a apreciat sprijinul pe care Biserica Romano Catolica din Portugalia il ofera comunitatii ortodoxe romanesti din aceasta tara, in special, prin punerea la dispozitie a unor lacasuri de cult pentru slujbele religioase. In acest context, Excelenta Sa a propus construirea unei biserici ortodoxe romanesti pentru cei 100.000 de romani si cetateni ai Republicii Moldova aflati in Portugalia.

 

Multumind pentru propunere, Preafericirea Sa a adresat Domnului Ambasador rugamintea de a sustine pe langa autoritatile locale obtinerea unui teren in folosinta, la Lisabona, pe care sa fie construita o biserica ortodoxa romaneasca.

In acest sens, Preafericirea Sa l-a informat despre infiintarea Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, cu sediul la Madrid, apreciind ca aceasta va contribui la o mai buna integrare sociala a romanilor din aceste tari, membre ale Uniunii Europene.

 

La solicitarea Excelentei Sale, care a subliniat ca este si Ambasadorul Portugaliei in Republica Moldova, Preafericirea Sa a prezentat punctul de vedere ale Patriarhiei Romane in legatura cu situatia jurisdictiilor bisericesti din aceasta tara, militand pentru coexistenta pasnica si cooperare frateasca.

 

.

23 Ianuarie 2008

Vizualizari: 660

Voteaza:

PF Daniel l-a primit pe ambasadorul Republicii Portugheze in Romania si Republica Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE