PF Parinte Patriarh Teoctist a primit noua promotie a Colegiului National de Aparare

 

Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit astazi, 16 ianuarie a.c., absolventii celei de a XVII-a promotii a Colegiului National de Aparare. Cu acest prilej, oaspetii au vizitat Resedinta Patriarhala, monument istoric si de arhitectura salvat de la demolare in ultimii ani ai regimului comunist.

 

In cuvantul adresat noilor absolventi ai Colegiului National de Aparare, Parintele Patriarh Teoctist a subliniat suferinta Bisericii Ortodoxe Romane in perioada regimului comunist si rezistenta acesteia din interior.

Referindu-se la activitatea dupa decembrie 1989, Prea Fericirea Sa a prezentat coordonatele activitatii pastoral-misionare, sociale, culturale si externe inter-crestine si inter-religioase ale Bisericii Ortodoxe Romane, in general, care in cei 17 ani de libertate si-a reluat locul si rolul firesc in societatea romaneasca. Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a tinut sa sublinieze importanta activitatii pe care noii absolventi o vor desfasura in folosul Romaniei, apararea nationala presupunand inclusiv apararea identitatii spirituale si culturale a poporului roman.

 

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

 

.

15 Ianuarie 2007

Vizualizari: 1907

Voteaza:

PF Parinte Patriarh Teoctist a primit noua promotie a Colegiului National de Aparare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE