PF Parinte Teoctist: Teologia si stiinta se afla intr-un permanent dialog


In prezenta a numerosi profesori, studenti si invitati din diferite centre universitare din tara, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a participat astazi, 8 mai 2007, la deschiderea  simpozionului cu tema "Teologul contemporan -Stiinta sau credinta?" organizat de Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi, Arhiepiscopia Bucurestilor si Facultatea de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" a Universitatii din Bucuresti, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

 

Timp de trei zile, participantii la simpozion - desfasurat in amfiteatrele "Dumitru Staniloae" si "I.G.Coman" ale Facultatii de Teologie din Bucuresti -vor dezbate diferite aspecte ale dialogului dintre teologie si stiinta, precum si rolul teologului in promovarea acestuia in societatea contemporana.

 

In cuvantul de binecuvantare adresat participantilor, Parintele Patriarh Teoctist a precizat faptul ca, potrivit invataturii crestine, teologia si stiinta nu se afla in conflict, ci intr-un permanent dialog si relatie de complementaritate. Ortodoxia,  a subliniat Prea Fericirea Sa, este deschisa si promoveaza conlucrarea cu diferitele domenii ale stiintei care slujesc viata, binele semenilor si progresul societatii.

 

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

 

 

08 Mai 2007

Vizualizari: 1810

Voteaza:

PF Parinte Teoctist: Teologia si stiinta se afla intr-un permanent dialog 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE