PF Patriarh Daniel, loctiitor de Mitropolit in Oltenia


PF Patriarh Daniel, loctiitor de Mitropolit in Oltenia

Ca urmare a vacantarii Scaunului de Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei cu data de 8 iunie 2008, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va conduce aceasta eparhie in calitate de loctiitor de Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei pana la alegerea ierarhului titular. Aceasta decizie patriarhala a fost luata in spiritul prevederilor art. 26, lit. I.), art. 112, alin. (1) si art. 134, alin. (2) din Statutul pentru Organizarea si Functionarea Bisericii Ortodoxe Romane si a celorlalte prevederi statutare si regulamente bisericesti referitoare la vacantarea scaunelor mitropolitane, precum si dupa consultarea prealabila cu membrii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei.

In perioada imediat urmatoare, in cadrul conferintelor preotesti de la protopopiatele din Arhiepiscopia Craiovei vor avea loc intalniri cu membrii clerici si mireni ai Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Craiovei in perspectiva consultarilor statutare pentru desemnarea candidatilor.

 

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a convocat sedinta Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei la resedinta mitropolitana din Craiova pentru data de joi, 26 iunie 2008, orele 10.00, iar, in continuare, sedinta speciala de consultare a Sinodului mitropolitan cu membrii Adunarii Eparhiale ai Arhiepiscopiei Craiovei, cu membrii clerici si mireni din celelalte eparhii ale Mitropoliei Olteniei, delegati in Adunarea Nationala Bisericeasca, pentru desemnarea candidatilor la Scaunul vacant de Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei. 

Alegerea noului  Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei va avea loc in sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din zilele de 8-9 iulie 2008.

.

11 Iunie 2008

Vizualizari: 939

Voteaza:

PF Patriarh Daniel, loctiitor de Mitropolit in Oltenia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE