Presedintele Republicii Moldova in vizita la Patriarhia Romana

In ziua de 28 aprilie 2010, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit pe Excelenta Sa Domnul Mihai Ghimpu, Presedinte interimar al Republicii Moldova, aflat intr-o vizita oficiala in Romania.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a salutat prezenta la Bucuresti a delegatiei Republicii Moldova condusa de Domnul Presedinte interimar Mihai Ghimpu si a apreciat deschiderea spre dialog si cooperare in context european a autoritatilor de la Chisinau. In acelasi timp, Patriarhul Romaniei a subliniat importanta pastrarii si promovarii valorilor nationale culturale si spirituale, in context european si universal, ca o contributie specifica la patrimoniul spiritual mondial.

Domnul Presedinte interimar Mihai Ghimpu a multumit pentru primire si a prezentat succint preocuparile autoritatilor Republicii Moldova pentru rezolvarea problemelor concrete cu care se confrunta cetatenii, mai ales cele de ordin social, generate in special de migratie si de criza economico-financiara. Pentru a se vindeca rani din trecut si a se rezolva probleme din prezent, Presedintele interimar al Republicii Moldova a mentionat ca integrarea europeana reprezinta o prioritate, realizabila mai ales cu sprijinul Romaniei, tara membra a Uniunii Europene, tinand cont de faptul ca cele doua state au in comun aceeasi limba, cultura, credinta si traditie.



Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a propus, ca o modalitate practica de cooperare intre crestinii ortodocsi din Romania si Republica Moldova, derularea unor proiecte comune sociale, culturale si educationale, mai ales ca acum Guvernul de la Chisinau doreste cooperare intre cele doua Mitropolii ortodoxe din Republica Moldova.

Domnul Presedinte Mihai Ghimpu a apreciat propunerea si a solicitat, de asemenea, sprijinul Patriarhiei Romane in proiectarea si construirea de biserici.

La incheierea intrevederii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oferit in dar Presedintelui interimar al Republicii Moldova medalia omagiala Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul tuturor romanilor, icoana Sf.
Dionisie Exiguul - parintele erei crestine si al dreptului bisericesc - canonizat de catre Biserica Ortodoxa Romana in anul 2008, lucrarea Enciclopedia Ortodoxiei Romanesti, aparuta in anul 2010, albumul Duhul Sfant a innoit-o, Catedrala Patriarhala, restaurare si resfintire - 2008 si cartea Preafericirii Sale, Brancusi, sculptor crestin ortodox.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane

.

29 Aprilie 2010

Vizualizari: 404

Voteaza:

Presedintele Republicii Moldova in vizita la Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE