Prima sarbatorire a hramului manastirii Duminica Sfintilor Romani


COMUNICAT DE PRESA


Duminica, 10 iunie a.c., manastirea Duminica Sfintilor Romani din incinta Atelierelor Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane (Soseaua Oltenitei, nr. 255, Bucuresti, sector 4) sarbatoreste pentru prima oara hramul. Cu aceste prilej Fericitul Parinte Patriarh Teoctist oficiaza Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, incepand cu ora 9.

30. Inainte de inceperea Sfintei Liturghii, racla cu cinstitele moaste ale Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei, Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfintilor Ambrozie si Dionisie, episcopi ai Mediolanului, cu care a fost inzestrata manastirea de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, va fi scoasa in procesiune si asezata intr-un loc special amenajat pentru a fi venerate de catre credinciosi.

 

In anul 2003, la initiativa si prin purtarea de grija a Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist a inceput aici constructia bisericii (in stil brancovenesc) a manastirii cu hramul Duminica Sfintilor Romani, finalizata in toamna anului trecut impreuna cu primului corp de chilii pentru monahi. Manastirea a fost construita cu sprijinul Arhiepiscopiei Bucurestilor, Patriarhiei Romane, al unor parohii din Bucuresti si al multor binefacatori, care au contribuit cu bani, materiale de constructie si alte bunuri necesare construirii si inzestrarii ei. Biserica noii manastiri a fost sfintita de catre Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, inconjurat de numerosi membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in ziua de duminica, 29 octombrie 2006.

 

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane aprecia ca "prin inaltarea bisericii si a manastirii inchinate Duminicii Sfintilor Romani precum si a unui corp de chilii pentru monahi in incinta Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, a inviat, prin harul lui Dumnezeu, ctitoria din jurul bisericii Schitul Maicilor a fericitului de pomenire Patriarh Justinian, demolata in 1982".

 

 

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

 

 

.

06 Iunie 2007

Vizualizari: 1395

Voteaza:

Prima sarbatorire a hramului manastirii Duminica Sfintilor Romani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE