Proiecte noi in Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei

Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei, prin Departamentul Social, raspunde programului Patriarhiei Romane de lupta impotriva abandonului scolar, implementand 'Adoptia la Distanta' prin proiectul 'Bratele Parintesti', informeaza Departamentul de informare si mass media al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei.

Programul cuprinde adoptia a 100 de copii din diferite Eparhii Ortodoxe din Romania si se va derula prin Asociatia 'San Lorenzo dei Romeni' a Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei. Prin acest program, fiecare copil va primi un ajutor financiar de 50 euro/luna.

De asemenea, in data de 28 septembrie 2010 Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei va semna un Protocol de Colaborare cu USL ROMA B (Unitatea Sanitara Locala Roma B) sub patronatul Regiunii Lazio, prin care se statorniceste dreptul la asistenta religioasa in structurile spitalicesti si de asistenta medicala din Sectorul Roma B.

Prin acest proiect se garanteaza accesul in spitale pentru asistenta religioasa si slujitorilor ortodocsi romani, care vor putea nu doar intalni pe romanii ortodocsi din spitale, dar vor si putea desfasura servicii religioase pentru acestia in incinta spitalelor din Sectorul Sanitar ROMA B.

Din partea Episcopiei va semna Pr. Gh. Militaru - Consilier Social al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei.
 

Sursa: basilica.ro

28 Septembrie 2010

Vizualizari: 1108

Voteaza:

Proiecte noi in Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE