PS Damaschin, episcopul Sloboziei si Calarasilor, a trecut la cele vesnice

Cu regret, Patriarhia Romana anunta trecerea la Domnul, in ziua de 23 aprilie 2009, ora 22.00, a Preasfintitului Parinte Damaschin Coravu, episcopul Sloboziei si Calarasilor. Slujba de inmormantare va avea loc duminica, 26 aprilie 2009, ora 11.00, la catedrala episcopala Sfintii Voievozi din Slobozia.

Pana la alegerea unui nou episcop al acestei eparhii, loctiitor de episcop al Sloboziei si Calarasilor va fi Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Preasfintitul Parinte Damaschin Coravu, nascut la 14 septembrie 1940, in orasul Craiova, a facut numeroase studii in tara si strainatate. A fost episcop - vicar al Arhiepiscopiei Craiovei (1980 - 2000) si Episcop al Sloboziei si Calarasilor. Ca arhipastor al Eparhiei Sloboziei si Calarasilor - ales de catre Colegiul electoral bisericeasc la data de 24 februarie 2000 si intronizat la 25 martie 2000, la praznicul Bunei Vestiri, in Catedrala episcopala Sfintii Voievozi din Slobozia - a desfasurat o bogata activitate pastoral-liturgica si social-misionara, printre care se numara si inceperea lucrarilor de pictura si finalizarea lucrarilor de construire la Catedrala episcopala din Slobozia.

Preasfintitul Damaschin Coravu a reprezentat Biserica Ortodoxa Romana la peste 50 de congrese, conferinte, simpozioane si alte intruniri teologice din tara si strainatate (Grecia, Cipru, Austria, Ungaria, Spania), cu referate si comunicari, dintre care multe s-au publicat in limbile romana, greaca si germana. A desfasurat o vasta activitate stiintifica, cuprinzand peste 60 de titluri, carti, studii, articole, reportaje, recenzii, etc., publicate in tara si strainatate.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Vrednicul de pomenire Parinte Episcop Damaschin va fi inmormantat maine, 26 aprilie, de la ora 11.00, la Catedrala Episcopala din Slobozia. Slujba va fi oficiata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

25 Aprilie 2009

Vizualizari: 1948

Voteaza:

PS Damaschin, episcopul Sloboziei si Calarasilor, a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE