Scrisoare pascala adresata SS Bartolomeu Patriarhul Ecumenic, de catre PF Patriarh Daniel


Scrisoare pascala adresata SS Bartolomeu Patriarhul Ecumenic, de catre PF Patriarh Daniel

La Sarbatoarea Sfintelor Pasti 2008, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a adresat Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului si celorlalti Intaistatatori ai Bisericilor Ortodoxe surori si Bisericilor Ortodoxe Orientale urmatoarea scrisoare pascala:

Sanctitatea Voastra,
"Cel ce asculta cuvantul Meu si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si la judecata nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viata" (Ioan 5, 24)

Salutam frateste pe Sanctitatea Voastra si intreg poporul lui Dumnezeu, din Sfanta Voastra Biserica, intampinandu-Va cu adresarea pascala "Hristos a inviat!", caci, prin Invierea Sa, moartea a fost biruita, iar omenirea si intreaga creatie au reprimit darul vietuirii vesnice cu Dumnezeu.

Invierea Fiului lui Dumnezeu Intrupat, Care a patimit pe Cruce, luand asupra Sa pacatele noastre, constituie adevarul fundamental al intregii noastre credinte crestine, si anume ca, "Hristos a inviat din morti, fiind incepatura celor adormiti", dupa incredintarea data noua de Sf. Ap. Pavel (1 Corinteni 15, 20). Legatura aceasta nedespartita dintre puterea Crucii si a Invierii, ca putere de jertfelnica iubire, se vede in iertarea pe care Mantuitorul Hristos a daruit-o celor care L-au rastignit.

Dupa Inviere, puterea iubirii Sale nemarginite devine pentru umanitate izvor de comuniune intre oameni.

Setea de comuniune ramane actuala in toate timpurile, pentru toti oamenii, mai ales in aceste vremuri in care omenirea are nevoie de adevar si dreptate, de iubire si speranta. Intr-o astfel de lume, Biserica dreptmaritoare Il face cunoscut oamenilor pe Hristos, Cel Rastignit si Inviat, prezent si lucrator in cei ce cred in El, pentru ca in ei, El lucreaza in numele Tatalui Sau: "Tatal Meu pana acum lucreaza; si Eu lucrez" (Ioan 5, 17). Prin aceasta ni se descopera valoarea noastra ca persoane create dupa chipul lui Dumnezeu si chemate la asemanarea cu El, "fiind fii ai invierii", asa cum ne numeste Insusi Mantuitorul Hristos (Luca 20, 36).

In aceasta lumina sfanta adusa de Invierea Fiului lui Dumnezeu si intru nadejdea cea neinserata a darului nepretuit al vietii vesnice, imbratisam frateste pe Sanctitatea Voastra, dorindu-Va ani indelungati, cu pace si spor duhovnicesc, spre pastorirea poporului lui Dumnezeu incredintat Voua pe calea catre mantuire.

Cu frateasca imbratisare si deosebita pretuire in Hristos Iisus, Domnul nostru Cel Inviat,

S.
S. + Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

.

24 Aprilie 2008

Vizualizari: 588

Voteaza:

Scrisoare pascala adresata SS Bartolomeu Patriarhul Ecumenic, de catre PF Patriarh Daniel 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE