Sedinta de constituire a Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor

Sambata, 15 mai 2010, dupa Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala patriarhala (orele 9:00) si slujba de Te Deum, in Sala sinodala din Resedinta patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, va avea loc sedinta de constituire a Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor .

Potrivit Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, Adunarea eparhiala este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale eparhiei, compusa din reprezentanti alesi ai clerului si ai credinciosilor, in proportie de o treime clerici si doua treimi mireni, alesi pe termen de 4 ani, dar nu mai mult de doua mandate (Art. 90 – 91).

Dupa prezentarea si validarea mandatelor reprezentantilor alesi, se va constitui Biroul definitiv al Adunarii eparhiale (format din trei secretari – un cleric si doi mireni) si va fi stabilita componenta celor cinci comisii de lucru: Comisia administrativ-bisericeasca; Comisia culturala si educationala; Comisia economica, bugetara si patrimoniala; Comisia social-filantropica; Comisia organizatorica, juridica si de validare.

In continuare, vor fi alesi, prin vot nominal, cei trei reprezentanti - un cleric si doi mireni - ai Adunarii eparhiale in Adunarea Nationala Bisericeasca a Bisericii Ortodoxe Romane (conform art.

92, litera e din Statut), cei noua membri ai Consiliului eparhial - trei clerici si sase mireni (conform art. 92, litera f) si cei trei membri clerici si cei doi supleanti in Consistoriul eparhial (conform art. 92, litera g), precum si a celor pentru Consistoriul mitropolitan (conform art. 92, litera h).

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane
 

.

14 Mai 2010

Vizualizari: 683

Voteaza:

Sedinta de constituire a Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE