Simpozion dedicat Centenarului Parintelui Arsenie Boca la Manastirea Brancoveanu

La Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus se va organiza sambata, 25 septembrie 2010, un simpozion dedicat centenarului nasterii Parintelui Arsenie Boca, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei din secolul XX. Simpozionul este organizat de Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si Fundatia Parintele Arsenie Boca din Bucuresti si are invitati personalitati ale vietii religioase si laice care l-au cunoscut pe parintele Arsenie Boca. Simpozionul se va incheia duminica 26 septembrie 2010 cand dupa oficierea Sfintei Liturghii va avea loc un parastas pentru parintele Arsenie Boca si se va sfinti o troita.

Mai multe despre programul simpozionului de sambata am aflat de la Cristian Filip, presedintele Fundatiei Parintele Arsenie Boca: "La acest eveniment va participa IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, PS Daniil, episcop de Vrset, pr. prof.

dr. Simion Todoran din Alba Iulia, pr. conf. dr. Constantin Necula din Sibiu si oameni care l-au cunoscut si care au fost apropiati de Parintele Arsenie Boca: pr. Nicolae Streza, dr. Aurelia Mihailovici, Dan Lucinescu (scriitor si fost detinut politic). Vor mai fi prezenti si oameni care au facut cunoscuta viata si invatatura parintelui Arsenie cum ar fi pr. Sabin Voda si Madalin Butiurca, realizatorii filmului "Parintele Arsenie Boca – Sfantul Ardealului", Costin Manoliu cel care impreuna cu regizorul Nicolae Margineanu au realizat cateva piese radiofonice.

Va fi si o sesiune media in care se vor audia si viziona inregistrari cu marturii despre parintele Arsenie. Vor fi momente artistice sustinute de actorii Mihai Bica, Manuela Golescu si Costin Rujoiu. Speram sa fie un moment reusit si care sa se constituie intr-o amintire frumoasa plina de incarcatura duhovniceasca pentru toti cei care vor participa la acest eveniment dedicat implinirii a 100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca. Duminica 26 septembrie 2010 dupa Liturghie va avea loc un parastas in memoria parintelui Arsenie si apoi va fi sfintita o troita, care va fi plasata langa altarul din padure, acolo unde parintele Arsenie slujea si predica credinciosilor."

Sursa: ziarullumina.ro

.

24 Septembrie 2010

Vizualizari: 1361

Voteaza:

Simpozion dedicat Centenarului Parintelui Arsenie Boca la Manastirea Brancoveanu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE