Slujba de Te Deum la Ziua Nationala a Romaniei in locasurile de cult ortodoxe


Slujba de Te Deum la Ziua Nationala a Romaniei in locasurile de cult ortodoxe

 

La 1 decembrie se implinesc 90 de ani de la infaptuirea unitatii nationale a romanilor intr-un singur stat (1918-2008), eveniment consacrat dupa Decembrie 1989 ca Ziua Nationala a Romaniei.

In aceasta zi sfanta din istoria poporului roman, potrivit traditiei bisericesti, in toate Catedralele eparhiale, bisericile parohiale si manastiresti si in cele ale institutiilor de invatamant teologic se va oficia slujba de Te Deum ca multumire adusa lui Dumnezeu pentru implinirea visului de veacuri al unitatii nationale si vor fi pomeniti cu evlavie si recunostinta eroii romani care au infaptuit acest deziderat la Alba Iulia in urma cu 90 de ani.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de membri ai Sfantului Sinod, va oficia slujba de Te Deum la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia incepand cu ora 12.00, dupa savarsirea Sfintei Liturghii.

La Catedrala patriarhala din Bucuresti, slujba de Te Deum va fi oficiata de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar patriarhal, de la ora 12.

00.

In aceeasi zi, incepand cu ora 9.00, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol va fi oficiata o slujba de pomenire a ostasilor si luptatorilor romani cazuti pentru apararea patriei si a unitatii nationale.


BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

28 Noiembrie 2008

Vizualizari: 845

Voteaza:

Slujba de Te Deum la Ziua Nationala a Romaniei in locasurile de cult ortodoxe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE