Moastele Sfantului Ierarh Teodosie de la Brazi vor ajunge la Roman

Moastele Sfantului Ierarh Teodosie de la Brazi se vor afla maine, 12 septembrie, la Roman, informeaza postul de radio al Patriarhiei Romane. Racla cu sfintele moaste va ajunge la Catedrala episcopala din Roman la ora 10, insotite de Preasfintitul Parinte Epifanie, Episcopul Buzaului si Vrancei.

Venirea in procesiune a moastelor Sfantului Ierarh Teodosie este prilejuita de manifestarile deosebite desfasurate zilele acestea la Roman. Vor fi doua zile de sarbatoare, incununate duminica, 13 septembrie, cand Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, va oficia Sfanta Liturghie la Catedrala episcopala „Sfanta Cuvioasa Parascheva” din Roman. Sfanta Liturghie va fi urmata de festivitatea de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie cu titulatura de Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, urmare a hotararii Sfantului Sinod luata in sedinta de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.

Sfantul Ierarh Teodosie, canonizat de Biserica Ortodoxa la 5 octombrie 2003, a fost episcop la Roman intre anii 1671-1674.

Sursa: Radio Trinitas

.

11 Septembrie 2009

Vizualizari: 909

Voteaza:

Moastele Sfantului Ierarh Teodosie de la Brazi vor ajunge la Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE