Palatul Patriarhiei va gazdui un seminar international privind traficul de persoane


Palatul Patriarhiei va gazdui un seminar international privind traficul de persoane

 
Vineri, 28 martie 2008, incepand cu orele 09.30, la Palatul Patriarhiei, Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania (AIDRom) va organiza Seminarul International cu tema "Actiunea Crestina Impotriva Traficului de persoane. Combaterea traficului de fiinte umane, dincolo de aparente". Vor participa Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, alti membri ai Sfantului Sinod, Inalt Preasfintitul Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit romano - catolic de Bucuresti, reprezentanti ai altor Biserici crestine din Romania si Europa de Est (Grecia, Bulgaria si Ucraina), Actiunii Crestine si de Lucru in Retea impotriva Traficului de Fiinte Umane (CAT), Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, Forumului Roman pentru Refugiati si Migranti (ARCA), Asociatiei pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare si Educatie (ADPARE), ai uniunilor sindicale, precum si membri ai CARITAS Bucuresti, profesori, studenti si jurnalisti specializati in domeniu. Scopul Seminarului este de a evalua activitatea desfasurata pana acum de membrii retelei regionale si de a stabili noi actiuni menite sa previna si sa combata traficul de persoane in anul 2008.

Cu acest prilej, va fi inaugurat Centrul de Prevenire si Combatere a Traficului de Fiinte Umane (ARCA), organizat de ONG - urile bisericesti implicate in lupta anti-trafic si va fi lansata campania STOP SCLAVIEI IN EUROPA, cu scopul de a informa potentialele victime despre pericolul traficului de fiinte umane.



Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania (AIDRom) a fost infiintata in anul 1991. In prezent, AIDRom cuprinde cinci Biserici membre: Biserica Ortodoxa Romana, Bisericile Reformata, Lutherana, Evanghelica - Lutherana si Armeana din Romania. Din anul 2002, Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania (AIDRom) a dezvoltat un program de instruire si consiliere pentru prevenirea traficului de fiinte umane (SENS). Programul se desfasoara in colaborare cu Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, CARITAS - Bucuresti, Forumul Roman pentru Refugiati si Migranti (ARCA) si Asociatia pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare si Educatie (ADPARE), care au constituit o retea de activitate anti - trafic. Membrii retelei au creat o baza de date, un web-site si au realizat materiale destinate preotilor, profesorilor, parintilor, tinerilor, pentru sesiunile de informare si instruire desfasurate in institutii de invatamant, in colaborare cu reprezentanti ai altor Biserici crestine din Romania, ai Politiei de frontiera, Institutului pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii si Politiei comunitare.

 

.

26 Martie 2008

Vizualizari: 1339

Voteaza:

Palatul Patriarhiei va gazdui un seminar international privind traficul de persoane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE