Preafericitul Patriarh Daniel a fost primit la Patriarhia Ecumenica

La sosirea pe aeroportul din Istanbul, astazi, 27 mai, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a fost intampinat de o delegatie a Patriarhiei Ecumenice, alcatuita din Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Emanuel al Frantei si Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Ghenadios de Sasima, impreuna cu Parintele Silviu State, parohul bisericii „Sfanta Mucenita Paraschevi” din Istanbul. Incepand cu ora 12, in Catedrala patriarhala „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” a avut loc o slujba de Te Deum in cinstea sosirii Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la Constantinopol.

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a fost primit de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Constantinopolului, la Patriarhia Ecumenica. Ceremonia de primire s-a desfasurat in Sala Tronului din Resedinta patriarhala. Sanctitatea Sa Bartolomeu I a rostit un discurs de intampinare, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel raspunzand cuvantului de bun venit al Intaistatatorului Patriarhiei Ecumenice.

Vizita istorica inceputa astazi de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, insotit de o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, din care fac parte Preasfintitul Parinte Casian, Episcopul Dunarii de Jos, si Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop vicar patriarhal, se inscrie in seria manifestarilor consacrate anului „2009 – An comemorativ omagial al Sfantului Vasile cel Mare si al celorlalti sfinti capadocieni”. Este prima vizita efectuata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel la Patriarhia Ecumenica in calitatea de Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane.

Sursa: Radio TRINITAS

.

27 Mai 2009

Vizualizari: 593

Voteaza:

Preafericitul Patriarh Daniel a fost primit la Patriarhia Ecumenica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE