Vineri, la Manastirea Ghighiu, vor fi aduse moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena

Credinciosii ortodocsi din judetul Prahova se vor putea inchina vineri, 24 aprilie 2009, moastelor Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Relicvele vor fi duse de la Catedrala patriarhala la Manastirea Ghighiu, in seara zilei de 22 aprilie si vor ramane spre inchinare pana in seara de 24 aprilie, cand vor reveni in Capitala.

Hramul asezamantului monahal din judetul Prahova va fi sarbatorit anul acesta in prezenta Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane. La sarbatoarea Izvorului Tamaduirii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia Sfanta Liturghie si sfintirea apei la Manastirea Ghighiu.

Situata la mai putin de 5 km de Municipiul Ploiesti, Manastirea Ghighiu, cu hramul Izvorul Tamaduirii, este unul dintre cele mai cunoscute locasuri de cult din Arhiepiscopia Bucurestilor.

A fost ridicata acum mai bine de patru secole, in mijlocul unei paduri care facea parte din legendarii codri ai Vlasiei. Actuala biserica a manastirii a fost zidita intre anii 1858-1866, prin eforturile staretilor Eftimie si Antonie, sustinute prin purtarea de grija a Mitropolitului Nifon, chiar pe temelia fostei bisericute de lemn.

Pictura, exceptand turlele, este influentata de scoala italiana, fiind realizata de pictorul Gheorghe Tatarascu. Intre anii 1954-1958, biserica a fost restaurata prin grija Patriarhului Justinian. La Manastirea Ghighiu se afla in prezent o icoana a Maicii Domnului cu Pruncul, care dateaza din secolul al XVI-lea, adusa pe meleaguri prahovene din Siria in 1958.

Sursa: Radio TRINITAS

.

21 Aprilie 2009

Vizualizari: 762

Voteaza:

Vineri, la Manastirea Ghighiu, vor fi aduse moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE